" Makelove"

Posted by Mommy Kuyah / Category:

Tips yang Best untuk 1st Time Makelove

( Untuk yang still virgin je tau )

Tips ni memang sesuai sangat buat anak dara untuk 1st time nak Makelove. Bagi orang lelaki ini lah cabaran yang paling hebat korang kena tempuh..yela,silap tebuk kang bini korang nangis plak..ada yang marah..macam-macam la..so ikut la tips I ni…

1st time Makelove I maksudkan ni masa 1st skali nak pecahkan dara. Kena buat lemah lembut dan bertimbangrasa tau.Jangan main hentam je..Gelojoh..relax la.. Tips yang I nak bagi ni sapat kurangkan skit la rasa sakit masa proses pecah dara melalui “Tusukan Pertama”.Hehehe..

Paling penting kena Foreplay dulu ye..tau tak Foreplay tu apa?mestikan tau kan..ala ringan-ringan..

Kalau ikut Orang dulu-dulu (melayu), lelaki kena duduk bersila. Yang perempuan kena duduk mengadap ke lelaki,tapi bukan duduk bersila..mencangkung macam nak buang air besar.

So,waktu perempuan kat atas lelaki sambil mencangkung tu,orang lelaki kena la mainkan peranan.buat senaman ringan-ringan,melalui belaian,ciuman,pelukan dan lain-lain.

Lepas badan dah panas baru la halakan Gading kea rah Faraj.Biarkan pompuan yang masukkan gading lelaki kedalam Faraj pompuan.Pandai la orang pompuan nak adjust sedalam mana. Waktu tu pompuan dalam keadaan nikmat campur sakit,orang laki kena la mainkan peranan,kiss.. kena bagi rangsangan.bagi ciuman terhebat ke arah buah dada, pinggang, tengkuk, leher, mulut dan telinga.Mesti pompuan rasa bahagia je..

Apa perkara yang perlu korang buat sebelum MakeLove

1) Bau badan - Ni yang paling penting..tak kan nak makelove badan bau bawang plak kan.Sebelum nak makelove tu mandi dulu,bersihkan apa yang patut.Jangan lupa pakai Parfume yang lembut supaya rasa ghairah tu tak hilang bial cium bau badan korang.

2) Bau mulut - Cuba anda bayangkan, apa yang akan anda lakukan, ketika ingin mencium bibir pasangan anda, anda dapati udara yang anda sedut ‘berbau’ petai. Tentu ghairah anda hilang bukan..? Kerana itu hindarilah kemungkinan ini dengan mempersiapkan diri. Penyelesaiannya, pastikan anda memberus gigi sebelum ke kamar dan kalau boleh selalu menyediakan pepermint di tempat tidur.

3) Tergesa-gesa -
Tergesa-gesa merupakan ‘penyakit’ paling umum. Ingin cepat sehingga langsung ke acara kemuncak. Maklumlah makanan baru, halal lagi! Tapi ingat anda harus bersabar. Sebaik-baiknya kedua-dua bertenang kerana seks dengan dengan tenang itu lebih nikmat. Tergesa-gesa kadangkala boleh mendatangkan mudarat, rasa nikmat ‘kerjasama’ mungkin payah untuk dicapai dan juga ia mungkin boleh menyakitkan. Misalnya anda belum begitu terangsang dan suami ingin terus ‘menembak’ hasilnya boleh mengecewakan.

SETELAH tiga tips kecil menghadapi saat ‘pemanasan’ di malam pertama. Berikut adalah beberapa tips saat ‘bertempur’. Bacalah dengan teliti agar malam pertama anda menjadi kenangan yang tak dapat dilupakan.

1) Padamkan kekasaran – Jangan hanya berserah. Sekiranya anda rasa disakiti berterus teranglah dengan suami tetapi gunakan nada yang lembut supaya dia tidak tersinggung. Sekiranya ingin sama-sama menikmati keseronokan, bimbinglah suami anda ke ‘daerah-daerah’ yang boleh menambahkan ghairah. Anda juga boleh memainkan peranan dengan lebih aktif, dengan cara menuntun tangannya mengarahkan ke bahagian yang anda sukai.

2) Singkirkan rasa sakit – Kebanyakan wanita sering merasa sakit pada organ seksnya ketika berhubungan intim buat pertama kalinya. Hilangkan perasaan takut sebaliknya fikirkan perkara yang indah-indah ketika bersama suami. Perlu juga diketahui bahawa penyebab kurangnya cairan lubrikasi ialah stress, pengambilan ubat-ubatan dan penggunaan alat kontraseptif. Bila hal ini terjadi, minta suami supaya memanjangkan pemanasan sambil melihat apakah anda sudah bersedia untuk memulainya sekali kembali. Cara lain ialah dengan menggunakan cairan lubrikasi.

3) Beri dorongan pada suami – Bukan semua suami berjaya melalui malam pertama mereka dengan jayanya. Sesetengah daripada mereka akan tewas sebelum waktunya. Tapi jangan bimbang, ia munkin kerana stress dan kurangnya pengalaman. Selain kurangnya pengalaman dan stress, minuman beralkohol serta ubat-ubatan juga boleh menjadikan lelaki kurang ‘perkasa’. Maka pujuklah suami agar dia hilang rasa kecewanya sambil mengelus tubuhnya terutama daerah sensitif untuk menunjukkan rasa sayang dan keinginan anda terhadapnya. Katakan padanya kita boleh cuba lagi malam berikutnya.

4) Jangan pura-pura klimaks – Ramai wanita yang tidak ingin mengecewakan suaminya sering berpura-pura orgasme. Jangan lakukan hal itu kerana ia boleh membahayakan perhubungan anda. Memang ramai wanita yang agak sukar mencapai klimaks walaupun pasangannya sudah melakukan stimulasi sebaik mungkin pada daerah sensitifnya. Anda tak perlu malu untuk mengatakan padanya. Mungkin anda boleh memberi cadangan mengenai cara yang anda sukai dan memainkan peranan yang aktif juga. Jadikan aktiviti seks ini sebagai sesuatu yang menyenangkan bukannya membebankan anda.

BAGAIMANA? Tidak sukarkan menghadapi malam pertama? Mungkin tips ini boleh mengurangkan sedikit debaran di dada. Selamat mencuba dan semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.

2 comments:

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said on January 15, 2010 at 3:15 AM  

hahah klakar ada la plak blog ko ni nok,all in one!macam2 ada bak kata astro!heheh

Mommy Kuyah said on January 17, 2010 at 5:09 PM  

blog rojak la..hehe..